Kerkmeubilair

Doopvont

De doopvont werd in 1939, door burgemeester Joannes Bernardus Kemme, namens de parochiegemeenschap aangeboden aan Pastoor Spaan ter gelegenheid van zijn 40-jarig priesterfeest.

De doopvont, vervaardig door fa. Gebr. van Roosmalen uit Utrecht, is van groen gepatineerd geelkoper en is cira 195 cm hoog. De achtzijdige deksel is bekroond door een neerdalende Geestesduif in een stralenkrans.

 

Door op de foto(s) dubbel te klikken kunt u  de foto(s) in meer detail bekijken.

Communiebanken

In de jaren 60 zijn deze communiebanken, 2 stuks, verwijderd uit het kerkgebouw. Deze twee communiebanken zijn door de aannemer Vendrig in opslag genomen, misschien wel met de gedachten “ooit…”. Met de herinrichting in 2016 zijn deze communiebanken weer van zolder gekomen en door aannemer Vendrig weer teruggeplaatst in het kerkgebouw.

Bidstoel en dagobert stoel

De Bidstoel is versierd met neogotische motieven. Het heeft opengewerkt front met aan de knielzijde, een een amandelvormig medailon, een voorstelling van een orante figuur met daarboven de tekstregel "De matitudine usque ad noctem". Aan de andere zijde bladranken . Op de zijkanten zijn venstertraceringen en bovenaan een madaillon met respectievelijk een haan en een adelaar.

De Sedile (Dagobert stoel) heeft aan de voorzijde  bladranken en een wapenschild met waarschijnlijk een fantasie wapen.

Kerkbank

De kerkbank van eikenhout heeft op de zijkant gesneden panelen. Binnenzijde links: Geestesduif en vurige tongen. Rechts heeft het een rozenstruik met twee brandende olielampen, op de rechterzijkant een paneel met de visitatie.